Naleśniki panierowane z pieczarkami
naleśnik z pieczarkami ?? spróbuj
Odsłon: | 6946 | Data dodania: | 2009-02-09 18:17:28 |
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Opis:
Składniki:
- 20 dag mąki
- 1 jajko
- 400 ml wody mineralnej gazowanej lub jasnego piwa
- 1 łyżka oleju
Na nadzienie:
- 40 dag pieczarek
- po łyżce oleju i masła
- sól i pieprz
- 1 cebula
- bułka tarta
- olej do smażenia
- natka pietruszki
Zmiksować przesianą mąkę z jajkiem i wodą gazowaną lub piwem oraz olejem, odstawić na pół godziny, usmażyć naleśniki. Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokroić. Cebulę posiekać, przesmażyć na oleju, dodać posiekane pieczarki, razem smażyć kilka minut, dodać masło, przyprawić solą i pieprzem, można dodać posiekaną natkę, zagęścić masę bułką tartą. Farszem nadziać naleśniki, zwinąć. Na patelni rozgrzać olej, krokiety panierować w bułce tartej, smażyć na rumiano z obu stron, zdjąć z patelni, posypać natką, od razu podawać z sałatkami lub surówkami, można polać sosem.
- 20 dag mąki
- 1 jajko
- 400 ml wody mineralnej gazowanej lub jasnego piwa
- 1 łyżka oleju
Na nadzienie:
- 40 dag pieczarek
- po łyżce oleju i masła
- sól i pieprz
- 1 cebula
- bułka tarta
- olej do smażenia
- natka pietruszki
Zmiksować przesianą mąkę z jajkiem i wodą gazowaną lub piwem oraz olejem, odstawić na pół godziny, usmażyć naleśniki. Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokroić. Cebulę posiekać, przesmażyć na oleju, dodać posiekane pieczarki, razem smażyć kilka minut, dodać masło, przyprawić solą i pieprzem, można dodać posiekaną natkę, zagęścić masę bułką tartą. Farszem nadziać naleśniki, zwinąć. Na patelni rozgrzać olej, krokiety panierować w bułce tartej, smażyć na rumiano z obu stron, zdjąć z patelni, posypać natką, od razu podawać z sałatkami lub surówkami, można polać sosem.