Pappardele z wieprzowiną, pieczarkami i makiem

Podobne instrukcje

Łosoś z makaronem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 4306

gotowanie makaronu

Od: Torreador
Liczba wyświetleń: 4662

Makaron z mielonym mięsem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 5301

Odsłon:  1671  Data dodania:  2009-02-08 21:55:36 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?

Opis:

250 g pappardelle,

20 g masła,

1,5 łyżki oleju,

1 cebula pokrojona w plasterki,

1 ząbek czosnku zmiażdżony,

2 łyżeczki słodkiej papryki,

szczypta pieprzu cayenne,

250 g chudej wieprzowiny w cienkich plasterkach,

1 łyżka zielonej pietruszki, posiekanej,

1 łyżka porto lub innego wina

1 łyżka koncentratu pomidorowego,

200 g kwaśnej śmietany,

150 g pieczarek,

2 łyżeczki ziaren maku

Ugotować pappardelle w osolonej wodzie al dente. Odcedzić i wrzucić z powrotem do garnka. Rozgrzać masło i pół łyżeczki oleju na patelni i powoli smażyć cebulę do miękkości. Dodać czosnek, paprykę, pieprz, wieprzowinę i pietruszkę natkę. Szybko obsmażyć na dużym ogniu, doprawić do smaku. Wlać wino, zagotować i mieszać 10 sekund. Dodać koncentrat pomidorowy i śmietanę. Dodać pieczarki i dusić wszystko na wolnym ogniu. Resztę oleju wymieszać z ciepłym makaronem i wymieszać z makiem. Przed podaniem posypać zieloną pietruszką.

Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 64641

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 4716

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 13192

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 4727

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 7282