Penne z czosnkiem i pieczarkami
makaron penne
Odsłon: | 4805 | Data dodania: | 2009-02-08 22:33:26 |
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Opis:
opakowanie makaronu typu penne50 dag pieczarekjedna żółta papryka5 ząbków czosnku2 cebulepęczek bazyliipół szklanki białego wytrawnego winaoliwa z oliweksól, pieprzPieczarki
obrać, umyć i posiekać. Wrzucić na rozgrzaną patelnię, posolić. Dusić
do momentu aż cała woda odparuje. W międzyczasie posiekać drobno cebulę
, rozetrzeć czosnek z solą, dodać do pieczarek. Dusić razem około 5
minut. Dodać wino, pokrojoną w paski paprykę, posiekaną bazylię. Dusić
do momentu, aż papryka będzie miękka. Ugotować makaron, połączyć z
sosem. Makaron podawać posypany parmezanem i udekorowany listkiem
bazylii. Smacznego!