Pieczone pierożki

malutkie pierożki z kapustą i grzybami

Podobne instrukcje

Kotlety z kapusty

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 1530

Pierożki z makiem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 1423

Piwony

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 2218

Odsłon:  1442  Data dodania:  2009-02-09 19:06:36 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?

Opis:

Składniki:
- 25 dag mąki
- pół szklanki mleka
- 2 dag drożdży
- 2 jajka
- 12 dag masła
- sól i cukier
- farsz kapuściano-grzybowy jak na pierogi lub uszka

Z przesianej mąki, półtora jajka (pół jajka zostawić do posmarowania pierożków), łyżka masła, roztartych drożdży, szczypta soli i łyżeczka cukru wyrobić ciasto, rozwałkować. Utrzeć resztę masła, położyć na cieście, przykryć wystającymi rogami ciasta, rozwałkować, powtórzyć. Rozwałkowane ciasto pokroić na kwadraty, na każdym położy farsz, złożyć i skleić przeciwległe rogi. Posmarować jajkiem roztrzepanym z wodą, ułożyć na blasze, piec w 210ºC, aż pierożki się zrumienią.
 
Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (2)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


  • korneliaala, 2011-02-07 19:20:18

    robiłam ,bardzo dobre!!!!

  • Agnisia, 2011-02-16 21:25:53

    Również, polecam! dzięki za przepis:)

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 64645

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 4718

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 13194

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 4729

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 7284