Pierogi z kapustą i grzybami

Wigilijne postne pierożki

Podobne instrukcje


Odsłon:  1073  Data dodania:  2009-02-09 17:22:56 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?

Opis:

Składniki:
Na ciasto:
- 35 dag mąki
- sól
- 1 jajko
Na farsz:
- 5-8 dag suszonych grzybów
- 1 cebula
- sól i pieprz
- 50 dag kiszonej kapusty

Mąkę przesiać, dodać szczyptę soli, jajko i wyrobić ciasto, podzielić je na trzy części, przykryć wilgotną ściereczką, żeby wyschło. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować, odcedzić, pokroić. Cebulę posiekać, przysmażyć na oleju. Kapustę ugotować, odcisnąć, posiekać, wymieszać z grzybami i cebulą, przyprawić. Rozwałkować ciasto na 2 mm, wykrawać krążki, na każdy nałożyć farsz, złożyć na pół i skleić. Gotować 3 minuty od wypłynięcia na wierzch, przed podaniem podsmażyć.
Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 64362

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 4567

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 12999

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 4503

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 7097