Pierogowe rogaliki - Instrukcja.pl

Pierogowe rogaliki

domowe rogaliki z nadzieniem jabłkowym
Next

Podobne instrukcje

Rogaliki z powidłami

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 5639

Odsłon:  4903  Data dodania:  2009-02-08 10:09:28 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Tagi:Pierogowe, rogaliki

Opis:

Składniki: 1/4 paczki drożdży (rozrobić w mleku i cukrze, aby wyrosły),2 jajka (z jednego jajka zostawić białko do smarowania rogalików),2 - 4 łyżki śmietany,1/2 kostki smalcu,1/2 kostki margaryny (np. Kasia),mniej niż 1 kg mąki (ja sypię na oko tak, aby konsystencja ciasta była dobra do formowania pierożków),2 duże jabłka - pokroić na cząstki, które będą nadzieniem Przepis: Wsypać mąkę oraz resztę składników. Na końcu dodać wyrośnięte drożdże. Wszystko razem wygnieść (starać się robić to jak najkrócej), aby otrzymać jednolitą masę. Kule ciasta włożyć do lodówki na około 1 godzinę.
 
Po tym czasie formować pierożki z nadzieniem jabłkowym. Każdą wierzchnią stronę pierożka zanurzyć w białku i cukrze. Piecze się dosyć krótko, do zarumienienia. Najlepsze są ciepłe, zaraz po wyjęciu z piecyka.
Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 69012

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8806

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 17368

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8922

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 11467