Piersi kurczaka faszerowane pieczarkami - Instrukcja.pl

Piersi kurczaka faszerowane pieczarkami

kurczak faszerowany pieczarkami

Podobne instrukcje

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 65523

Odsłon:  5432  Data dodania:  2009-02-09 18:11:42 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Tagi:kurczak, pieczarki

Opis:

Składniki:
- 4 pojedyncze piersi z kurczaka
- sól i pieprz
- 1 łyżka ostrej musztardy np. francuskiej
- 4 plastry bekonu lub wędzonego boczku
- 4 pieczarki
- olej

Piersi opłukać, osuszyć. Każdą lekko rozbić dłonią. Oprószyć solą i pieprzem. Wierzch cienko posmarować musztardą, odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Na każdej piersi położyć plaster bekonu. Za pomocą wykałaczek formować z nich gniazdka. Pieczarki oczyścić, odciąć ogonki. Do każdego gniazdka włożyć kapelusz pieczarki. Skropić olejem, przykryć folią aluminiową. Piec ok. 25  minut w 200°C. Zdjąć folię, piec jeszcze 5 minut.
Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 65523

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 5396

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 13921

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 5457

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8023