PITTA Z SEREM FETA PO GRECKU
Odsłon: | 5858 | Data dodania: | 2009-02-20 14:30:10 |
Opis:
PITTA Z SEREM FETA PO GRECKU
s k ł a d n i k i :
350 - 400 gramów sera feta pokrojonego w kostkę,
1 słoiczek oliwek,
1 filiżanki oliwy z oliwek,
mała cebula,
czosnek (świeży lub w proszku),
1 łyżeczka octu balsamicznego,
tymianek, sól, sok z cytryny, pieprz
4 pitty.
S p o s ó b p r z y r z ą d z a n i a :
Zmieszać pieprz, oliwki i ser feta w salaterce. Dodać oliwę z oliwek i delikatnie wymieszać. Dodać pozostałe składniki i ponownie wymieszać. Dodać przyprawy, przykryć i włożyć do lodówki na kilka godzin.
Ogrzej pittę, następnie nadziej sałatką. Podawaj jako przystawkę, albo danie główne.