Roladki
przepyszne roladki z piersi kurczaka
Odsłon: | 5717 | Data dodania: | 2009-02-09 21:00:07 |
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Opis:
Składniki:
- 60 dag mięsa z piersi kurczaka lub indyka
- 5 dag żółtego sera
- po pół strąka papryki żółtej i zielonej
- kilka liści rukoli
- przyprawa do kurczaka
- 3 łyżki oleju
Mięso opłukać, podzielić na cztery cienkie płaty, rozbić dłonią, posypać przyprawą do kurczaka, odstawić w chłodne miejsce. Paprykę opłukać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski, ser pokroić w cienkie słupki. Na płatach mięsa ułożyć paski papryki, słupki sera i liście rukoli, zwinąć, spiąć lub związać. Usmażyć na silnie rozgrzanym oleju na rumiano, przykryć, zmniejszyć ogień, podgrzewać około 15 minut.
- 60 dag mięsa z piersi kurczaka lub indyka
- 5 dag żółtego sera
- po pół strąka papryki żółtej i zielonej
- kilka liści rukoli
- przyprawa do kurczaka
- 3 łyżki oleju
Mięso opłukać, podzielić na cztery cienkie płaty, rozbić dłonią, posypać przyprawą do kurczaka, odstawić w chłodne miejsce. Paprykę opłukać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski, ser pokroić w cienkie słupki. Na płatach mięsa ułożyć paski papryki, słupki sera i liście rukoli, zwinąć, spiąć lub związać. Usmażyć na silnie rozgrzanym oleju na rumiano, przykryć, zmniejszyć ogień, podgrzewać około 15 minut.