Rożki z szynki
rożki z szynki z chrzanem
Odsłon: | 7967 | Data dodania: | 2009-02-09 21:01:43 |
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Opis:
Składniki:
- 6 plastrów wędzonej, gotowanej szynki
- 8 łyżeczek kremu chrzanowego
- 1 pomarańcza
- zielony pieprz w zalewie
- natka pietruszki
Plastry szynki zwinąć w rożki, ułożyć na półmisku. Kremem chrzanowym napełnić szpryckę, wycisnąć porcję do każdego rożka (można kupić gotowy krem albo wymieszać przyprawiony chrzan z bitą śmietaną, jogurtem naturalnym lub majonezem light, przyprawić do smaku). Zielony pieprz odcedzić z zalewy, posypać rożki. Udekorować plasterkami dokładnie wyszorowanej pomarańczy ze skórką, ozdobić gałązkami pietruszki, schłodzić. Pozostały krem chrzanowy podać oddzielnie w miseczce.
- 6 plastrów wędzonej, gotowanej szynki
- 8 łyżeczek kremu chrzanowego
- 1 pomarańcza
- zielony pieprz w zalewie
- natka pietruszki
Plastry szynki zwinąć w rożki, ułożyć na półmisku. Kremem chrzanowym napełnić szpryckę, wycisnąć porcję do każdego rożka (można kupić gotowy krem albo wymieszać przyprawiony chrzan z bitą śmietaną, jogurtem naturalnym lub majonezem light, przyprawić do smaku). Zielony pieprz odcedzić z zalewy, posypać rożki. Udekorować plasterkami dokładnie wyszorowanej pomarańczy ze skórką, ozdobić gałązkami pietruszki, schłodzić. Pozostały krem chrzanowy podać oddzielnie w miseczce.