Rurki z serem pleśniowym i brokułami

Makaron ryrki z białym serem

Podobne instrukcje

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 7090

Jaki ser jest najlepszy?

Od: Waldek19
Liczba wyświetleń: 2192

PITTA Z SEREM FETA PO GRECKU

Od:
Liczba wyświetleń: 1898

Odsłon:  2288  Data dodania:  2009-02-08 21:44:30 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Tagi:rurki, ser, plesniowy, brokuły

Opis:

500 g makaronu rurek (rigatoni lub tortiglioni),
500 g brokułów,
1 cebula,
1/2 kubka wytrawnego białego wina,
1 kubek śmietany,
1/2 łyżeczki ostrej papryki,
150 g sera brie,
2 łyżki płatków migdałowych

Ugotować makaron al dente w osolonej wodzie, odcedzić i wrzucić z powrotem do garnka. Podzielić brokuły na różyczki i ugotować do miękkości. Cebulę pokroić na plasterki i usmazyć do miękkości. Wlać wino i śmietanę i gotować 4-5 minut, aż wygotuje się i zgęstnieje. Dodać paprykę i pokrojony drobno ser. Wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Sos i brokuły dodać do makaronu i delikatnie wymieszać, podgrzewając na małym ogniu, aż wszystko będzie ciepłe. Podawać posypane zrumienionymi płatkami migdałowymi.
Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 64355

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 4560

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 12990

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 4496

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 7090