Ryżowa sałatka z groszkiem, fasolką i kukurydzą - Instrukcja.pl

Ryżowa sałatka z groszkiem, fasolką i kukurydzą

przepyszna sałatka

Podobne instrukcje

Ogórki z sałatką twarożkową

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 5738

Pyszna sałatka sylwestrowa

Od: ogorekp
Liczba wyświetleń: 12829

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 17393

Odsłon:  8379  Data dodania:  2009-02-09 09:59:41 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Tagi:sałatka, ryż, warzywami

Opis:

300 g krótkoziarnistego ryżu
150 g kukurydzy z puszki150 g zielonej fasolki szparagowej (świeża lub mrożona)150 g zielonego groszku (świeżego lub mrożonego)125 g rukoli
1 duża czerwona papryka1 łyżka kaparów1 mała cebula6 korniszonów
3 goździki2 i 1/2 szklanki wywaru warzywnego
liść laurowy2/3 szklanki oliwy z oliwek3 łyżki octu winnego

Dwie łyżki oliwy rozgrzać w garnku. Goździki wbić w cebulę. Wrzucić do garnka, podsmażać 2-3 minuty, dodać ryż, wlać gorący wywar. Przykryć garnek i gotować ok. 20 minut (ryż powinien wchłonąć wodę). Zdjąć z ognia, pozostawić pod przykryciem. W międzyczasie zagotować wodę, posolić, wrzucić fasolkę. Po 4 minutach dodać groszek, gotować jeszcze 3 minuty, odcedzić. Rukolę posiekać, paprykę pokroić na cieniutkie paseczki. Korniszony, kapary, oliwę i ocet włożyć do blendera, zmiksować na gładką masę. Wyjąć cebulę, liść laurowy, wyłożyć ryż do salaterki. Dodać fasolkę, groszek, paprykę, kukurydzę, rukolę, wymieszać razem z sosem. Podawać ciepłą. Smacznego!

Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 69035

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8830

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 17393

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8947

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 11491