Tajski pudding ryżowy z mango - Instrukcja.pl

Tajski pudding ryżowy z mango

Azjatycki deser

Podobne instrukcje


Odsłon:  5568  Data dodania:  2009-02-08 21:25:35 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Tagi:Tajski, pudding, ryż, mango

Opis:

Tajski pudding ryżowy z mango:

1 szklanka kleistego ryżu,

1 szklanka mleka kokosowego,

2/3 szklanki cukru,

pół łyżeczki soli,

mango

Ryż gotujemy na wolnym ogniu w ok. pół szklance wody 20 min. mieszając i uważając żeby się nie przypalił. Ryż musi wchłonąć całą wodę. Mleko kokosowe mieszamy z solą i cukrem, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok. 3 minuty. Wrzącą polewą zalewamy ugotowany ryż, mieszamy i przykrywamy szczelnie. Zostawiamy pod przykryciem na pół godziny. Możemy pomieszać ryż od czasu do czasu - musi wchłonąć cały płyn. Podajemy z kawałkami dojrzałego mango.

Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 69010

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8804

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 17366

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8920

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 11465