Talarki z sosem
pyszne talarki serowe z sosem
Odsłon: | 6927 | Data dodania: | 2009-02-09 19:12:46 |
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Opis:
Składniki:
- 40 dag wędzonej rolady serowej
- 1 jajko
- 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
- olej
- 100 ml jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- pół cytryny
- sól i pieprz
Ser pokroić na plastry grubości ok. 1/2 cm. Jogurt rozmieszać z majonezem. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. W rondelku rozgrzać sporą ilość oleju. Jajko rozkłócić. Plastry sera maczać w jajku, a potem obtoczyć w mące. Kłaść na rozgrzany olej i smażyć na złoty kolor. Plastry sera kłaść na papierowych serwetkach, aby ściekł nadmiar tłuszczu. Przełożyć na talerz, polać sosem.
- 40 dag wędzonej rolady serowej
- 1 jajko
- 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
- olej
- 100 ml jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- pół cytryny
- sól i pieprz
Ser pokroić na plastry grubości ok. 1/2 cm. Jogurt rozmieszać z majonezem. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. W rondelku rozgrzać sporą ilość oleju. Jajko rozkłócić. Plastry sera maczać w jajku, a potem obtoczyć w mące. Kłaść na rozgrzany olej i smażyć na złoty kolor. Plastry sera kłaść na papierowych serwetkach, aby ściekł nadmiar tłuszczu. Przełożyć na talerz, polać sosem.
korneliaala, 2011-02-07 19:17:10
na pewno to zrobie rodzince mmmmm..... pycha!
« poprzednia 1 następna »