Tatar z łososia - Instrukcja.pl

Tatar z łososia

przepyszny tatar ze świeżego łososia

Podobne instrukcje

Łosoś z makaronem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8437

PITTA Z ŁOSOSIEM

Od:
Liczba wyświetleń: 5938

Odsłon:  9112  Data dodania:  2009-02-09 00:36:47 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Tagi:tatar, łosoś

Opis:

Składniki:
- filet ze świeżego łososia (co najmniej 1/2 kg) , bez skóry
- 1-2 cebule
- kilka ogórków konserwowych
- żółtko
- sól
- pieprz
- ew. przyprawa maggi (nie dodawałam)

Łososia zemleć w maszynce używając sitka o dużych oczkach lub drobniutko pokroić (ja kroiłam) , dodać żółtko , drobno posiekaną cebulę i ogórki. Doprawić solą , pieprzem i dobrze wymieszać , schłodzić.
Tatar ma być zecydowanie posolony. Dobrze jest też filet łososia wcześniej zasolić i zostawić na 2 - 3 dni , dopiero potem przygotować tak , jak podaje przepis , oczywiście wtedy dodać już tylko troszkę soli.
Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 69037

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8831

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 17395

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8949

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 11493