Tradycyjny kotlet schabowy panierowany - Instrukcja.pl

Tradycyjny kotlet schabowy panierowany

pyszny kotlet na obiadek

Podobne instrukcje

Kuchnia chińska

Od: Nashi
Liczba wyświetleń: 2097

Pierogi z kapustą i grzybami

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 1516

Jak zrobić szyszki

Od: Torreador
Liczba wyświetleń: 5453

Odsłon:  9080  Data dodania:  2009-02-09 17:44:22 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?

Opis:

Składniki:
- 6 kotletów bez kości ok. 75 dag schabu
- 1 jajko
- 3 łyżki mąki
- 3 łyżki tartej bułki
- sól i pieprz
- olej do smażenia

Kotlety lekko rozbić dłonią. Jajko roztrzepać, dodać sól i świeżo zmielony pieprz. Na dużej patelni rozgrzać olej, kolejno panierować kotlety w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce. Kłaść na rozgrzany olej, smażyć z jednej strony na rumiano, przewrócić na drugą stronę dosmażyć podgrzewać jeszcze kilka minut, ab y kolety "doszły".
Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 64977

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 4962

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 13462

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 4992

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 7552