Węgierska zupa gulaszowa
pyszna zupa miesna
Odsłon: | 6827 | Data dodania: | 2009-02-09 17:13:45 |
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Opis:
Składniki:
- 1 kg wołowiny
- 25 dkg cebuli
- 50 dkg ziemniaków
- marchewka
- 15 dkg koncentratu pomidorowego
- puszka czerwonej fasoli
- zielona papryka
- ząbek czosnku
- łyżeczka ostrej papryki
- pół łyżeczki kminku
- 5 dkg smalcu
Wołowinę, ziemniaki, cebulę, marchew pokroić w drobną kostkę, paprykę w paski. Zeszklić cebulę na smalcu, dodać wołowinę, podsmażyć, dolać trochę wody i dusić na małym ogniu pół godziny. Dodać ziemniaki, marchew, roztarty czosnek, mieloną ostrą paprykę, kminek, zieloną paprykę, podsmażony koncentrat pomidorowy i sól. Zalać gorącą wodą tak, aby przykryła składniki i gotować dalej na małym ogniu godzinę. Dodać odcedzoną czerwoną fasolę. Przed podaniem można wlać śmietanę i posypać zieloną siekaną pietruszką.
- 1 kg wołowiny
- 25 dkg cebuli
- 50 dkg ziemniaków
- marchewka
- 15 dkg koncentratu pomidorowego
- puszka czerwonej fasoli
- zielona papryka
- ząbek czosnku
- łyżeczka ostrej papryki
- pół łyżeczki kminku
- 5 dkg smalcu
Wołowinę, ziemniaki, cebulę, marchew pokroić w drobną kostkę, paprykę w paski. Zeszklić cebulę na smalcu, dodać wołowinę, podsmażyć, dolać trochę wody i dusić na małym ogniu pół godziny. Dodać ziemniaki, marchew, roztarty czosnek, mieloną ostrą paprykę, kminek, zieloną paprykę, podsmażony koncentrat pomidorowy i sól. Zalać gorącą wodą tak, aby przykryła składniki i gotować dalej na małym ogniu godzinę. Dodać odcedzoną czerwoną fasolę. Przed podaniem można wlać śmietanę i posypać zieloną siekaną pietruszką.