Węgierska zupa gulaszowa - Instrukcja.pl

Węgierska zupa gulaszowa

pyszna zupa miesna

Podobne instrukcje


Odsłon:  6827  Data dodania:  2009-02-09 17:13:45 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Tagi:zupa, gulaszowa, wegierska

Opis:

Składniki:
- 1 kg wołowiny
- 25 dkg cebuli
- 50 dkg ziemniaków
- marchewka
- 15 dkg koncentratu pomidorowego
- puszka czerwonej fasoli
- zielona papryka
- ząbek czosnku
- łyżeczka ostrej papryki
- pół łyżeczki kminku
- 5 dkg smalcu

Wołowinę, ziemniaki, cebulę, marchew pokroić w drobną kostkę, paprykę w paski. Zeszklić cebulę na smalcu, dodać wołowinę, podsmażyć, dolać trochę wody i dusić na małym ogniu pół godziny. Dodać ziemniaki, marchew, roztarty czosnek, mieloną ostrą paprykę, kminek, zieloną paprykę, podsmażony koncentrat pomidorowy i sól. Zalać gorącą wodą tak, aby przykryła składniki i gotować dalej na małym ogniu godzinę. Dodać odcedzoną czerwoną fasolę. Przed podaniem można wlać śmietanę i posypać zieloną siekaną pietruszką.
Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 69029

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8823

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 17386

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8941

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 11485