Zalewajka

zupa z kiełbasą

Podobne instrukcje


Odsłon:  1941  Data dodania:  2009-02-09 10:17:39 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Tagi:zupa, ziemniaczana, obiad

Opis:

SKŁADNIKI: 1 kg ziemniaków, 2 szklanki wywaru z szynki albo białej kiełbasy, 15 dag wędzonego boczku lub kiełbasy, włoszczyzna (bez kapusty), łyżka oleju, 2 duże cebule, 4 - 5 ząbków czosnku, kilka suszonych grzybów, butelka lub słoik białego barszczu, majeranek, pieprz, sól.   SPOSÓB WYKONANIA: W wywarze z boczku, szynki lub białej kiełbasy ugotować ziemniaki (dość długo, aby się trochę rozgotowały, bo zupa powinna być gęsta). Grzyby namoczyć w małej ilości wody i pokroić. Włoszczyznę obrać i razem z grzybami dodać do gotujących się ziemniaków. Gdy warzywa będą miękkie wyjąć je. Na patelni rozgrzać tłuszcz, zrumienić cebulę pokrojoną w kostkę oraz pokrojony boczek lub kiełbasę. Dodać do ziemniaków, wlać barszcz biały, chwilę gotować. Przyprawić zupę solą, pieprzem, majerankiem i zmiażdżonym czosnkiem.
Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 64723

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 4780

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 13263

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 4794

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 7347