Zupa grzybowa
pyszna zupa z prawdziwków
Odsłon: | 5870 | Data dodania: | 2009-02-09 10:52:25 |
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Opis:
Do wywaru z jarzyn z kostką rosołową
wrzucamy oczyszczone i pokrojone grzyby
i gotujemy nie dłużej niż 20 minut.
Zabielamy śmietaną i podajemy z kluskami.
Suszone grzyby przed gotowaniem trzeba wymoczyć
w zimnej wodzie, żeby zmiękły, kroimy i gotujemy
tak jak świeże na wywarze z jarzyn i kostki rosołowej.
wrzucamy oczyszczone i pokrojone grzyby
i gotujemy nie dłużej niż 20 minut.
Zabielamy śmietaną i podajemy z kluskami.
Suszone grzyby przed gotowaniem trzeba wymoczyć
w zimnej wodzie, żeby zmiękły, kroimy i gotujemy
tak jak świeże na wywarze z jarzyn i kostki rosołowej.