Zupa pieczarkowa
pyszna zupa
Odsłon: | 5307 | Data dodania: | 2009-02-09 17:11:20 |
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Tagi:
pieczarkowa, zupa
Opis:
Składniki:
- 30 dag pieczarek
- 1 l bulionu grzybowego
- łyżka masła
- łyżka mąki
- 0,15 l słodkiej śmietanki
- sól i pieprz
Pieczarki po umyciu i osuszeniu pokroić na kawałki. Podsmażyć na maśle, a następnie wrzucić do przygotowanego wcześniej bulionu. Gotować 10 minut. Dodać rozmieszaną śmietanę z mąką. By śmietana się nie zwarzyła, należy przed wlaniem dodać do niej 2 łyżki gorącego wywaru i szybko wymieszać. Aby otrzymać mocniejszy i bardziej wyrazisty smak, zupę pieczarkową można posypać żółtym serem i zapiec w piekarniku.
- 30 dag pieczarek
- 1 l bulionu grzybowego
- łyżka masła
- łyżka mąki
- 0,15 l słodkiej śmietanki
- sól i pieprz
Pieczarki po umyciu i osuszeniu pokroić na kawałki. Podsmażyć na maśle, a następnie wrzucić do przygotowanego wcześniej bulionu. Gotować 10 minut. Dodać rozmieszaną śmietanę z mąką. By śmietana się nie zwarzyła, należy przed wlaniem dodać do niej 2 łyżki gorącego wywaru i szybko wymieszać. Aby otrzymać mocniejszy i bardziej wyrazisty smak, zupę pieczarkową można posypać żółtym serem i zapiec w piekarniku.