Zupa z porów - Instrukcja.pl

Zupa z porów

Podobne instrukcje


Odsłon:  5059  Data dodania:  2009-02-09 10:21:01 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Tagi:por, zupa, obiad

Opis:

SKŁADNIKI: 5 szklanek rosołu, pół kilograma porów, 2 parówki, 3-4 ziemniaki, pół szklanki śmietany, 1-2 łyżeczki mąki, łyżka masła, przyprawa maggi, natka pietruszki, sól i pieprz.   SPOSÓB WYKONANIA: Pory przekroić wzdłuż na połówki, starannie umyć, a potem drobno pokroić i poddusić w maśle. Zalać wrzącym rosołem, dodać ziemniaki pokrajane w kostkę, parówki pokrajane w plasterki, gotować. Gdy ziemniaki będą miękkie, zaprawić zupę śmietaną wymieszaną z mąką, zagotować. Przyprawić do smaku i posypać natkę pietruszki. Taką zupę można też zmiksować i podawać z grzankami.
Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 69014

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8808

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 17370

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8924

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 11469