Żurek polski - Instrukcja.pl

Żurek polski

przepis na zupę

Podobne instrukcje

BM250

Od: marlon62
Liczba wyświetleń: 6336

SKODA Superb II Combi [PL]

Od: manop
Liczba wyświetleń: 10711

Odsłon:  7223  Data dodania:  2009-02-08 22:26:10 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Tagi:Żurek, polski

Opis:

2 kawałki kiełbasy myśliwskiej2 kawałki kiełbasy jałowcowej150 g boczku wędzonegopół litra dobrego żurku2 średnie cebule2 ząbki czosnku2 kostki rosołowepieprzziele angielskieliść laurowyprzyprawa do żurkumajeranek
jajka (po jednym na porcję)

W 2,5 l wody rozpuścić kostkę rosołową. Dołożyć odkrojoną z boczku skórę, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz. Dodać kiełbasę. Gdy będzie ugotowana, wyjąć. Do wywaru dodać zurek, czosnek, przyprawę do żurku, majeranek (ilość w zależności od upodobań smakowych). W międzyczasie podsmażyć na patelni cebulę i boczek pokrojone w kostę. Skwarki i wyjętą uprzednio kiełbasę dodać do zupy. Podawać z jajkiem ugotowanym na twardo.

Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 69015

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8809

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 17371

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8925

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 11470