PITTA Z SEREM FETA PO GRECKU

Greckie chlebki pita

Podobne instrukcje

Greckie chlebki pita II

Od:
Liczba wyświetleń: 3683

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 7071

Fala dunaju

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 2568

Odsłon:  1892  Data dodania:  2009-02-20 14:30:10 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Tagi:greckie, pita, pitta, kebab, ciasto, ser, feta

Opis:

PITTA Z SEREM FETA PO GRECKU

s k ł a d n i k i :
350 - 400 gramów sera feta pokrojonego w kostkę,
1 słoiczek oliwek,
1 filiżanki oliwy z oliwek,
mała cebula,
czosnek (świeży lub w proszku),
1 łyżeczka octu balsamicznego,
tymianek, sól, sok z cytryny, pieprz
4 pitty.

S p o s ó b   p r z y r z ą d z a n i a :

Zmieszać pieprz, oliwki i ser feta w salaterce. Dodać oliwę z oliwek i delikatnie wymieszać. Dodać pozostałe składniki i ponownie wymieszać. Dodać przyprawy, przykryć i włożyć do lodówki na kilka godzin.

Ogrzej pittę, następnie nadziej sałatką. Podawaj jako przystawkę, albo danie główne.

Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od

Brak instrukcji