Cannelloni nadziewane mięsem - Instrukcja.pl

Cannelloni nadziewane mięsem

pyszne cannelloni z mięsem mielonym

Podobne instrukcje


Odsłon:  19089  Data dodania:  2009-02-09 18:14:19 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?

Opis:

Składniki:
- 35 dag mieszanego mięsa mielonego
- cebula
- ząbek czosnku
- 1/2 pęczka oregano
- 25 dag pomidorów z puszki lub kartonika
- zielony pieprz
- 16 rurek cannelloni
- 25 dag sera ricotta
- 1 szklanka mleka
- 4 łyżki startego parmezanu
- sól i pieprz
- olej

Mięso podsmażyć na rozgrzanym oleju. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę, dorzucić do mięsa i przesmażyć. Dodać posiekane oregano i 4 łyżki pomidorów, łyżkę zielonego pieprzu z zalewy, smażyć ok. 5 minut, przyprawić solą i pieprzem. Do żaroodpornego naczynia włożyć resztę pomidorów z sokiem. Cannelloni napełnić farszem mięsnym i ułożyć na pomidorach. Ser wymieszać z mlekiem, przyprawić solą i pieprzem, wyłożyć na cannelloni, posypać parmezanem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180ºC, piec około 30 minut.
Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 69039

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8833

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 17396

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8951

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 11494