Sandacz faszerowany porem i ryżem - Instrukcja.pl

Sandacz faszerowany porem i ryżem

pyszna ryba

Podobne instrukcje

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8953

Węzły wędkarskie - TRILENE

Od: instrukcjaPL
Liczba wyświetleń: 34704

Odsłon:  5677  Data dodania:  2009-02-09 18:26:47 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Tagi:sandacz, ryba

Opis:

Składniki:
- 2 duże filety z sandacza ze skórą
- 1 por, najlepiej biała część
- 1 szklanka ugotowanego ryżu
- 5 dag rodzynek
- szczypta curry
- 2 łyżki masła
- 1 cytryna
- sól i pieprz

Filety oczyścić z ości, ale pozostawić skórę. Skropić sokiem wyciśniętym z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Por opłukać, rozdzielać na pojedyncze liście, wrzucić na 5 minut na osolony wrzątek. Filety położyć obok siebie, zszyć z jednej strony, ułożyć na nich zblanszowane liście pora. Ryż dokładnie wymieszać z curry i umytymi, osączonymi rodzynkami, przyprawić do smaku. Nadzienie położyć na porach, zszyć rybę z drugiej strony, zawinąć w ściereczkę posmarowaną masłem. Ułożyć nad garnkiem z wrzątkiem, wstawić do piekarnika na 40 minut w 180ºC
Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 69041

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8836

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 17398

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8953

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 11496