Pierś z kurczaka w białym winie
potrawa z drobiu
Odsłon: | 8779 | Data dodania: | 2009-01-02 17:34:14 |
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Opis:
Składniki:
1/8 l wytrawnego białego wina60 dag filetów z piersi kurczaka1/2 pęczka tymianku5 dag oliwek nadziewane papryką200 ml rosołu z kury ( z kostki)oliwa, mąka, czosnek, sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Filety z piersi kurczaka umyć, osuszyć pokroić na kawałki Posypać
pieprzem, solą i obtoczyć w mące. Podsmażyć na 4 łyżkach oliwy z
oliwek, zdjąć z patelni. Oliwę po usmażeniu mięsa wymieszać z winem i
rosołem z kury. Dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i
posiekany tymianek. Włożyć podsmażone mięso, gotować ok. 10 minut na
małym ogniu. Podawać posypane pokrojonymi oliwkami.