RYŻ PO MEKSYKAŃSKU

Risotto, przepis pochodzi z serwisu winiary.pl

Podobne instrukcje


Odsłon:  2618  Data dodania:  2009-01-06 16:06:25 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?

Opis:

RYŻ PO MEKSYKAŃSKU

Składniki

4 pomidory1 cebula3 ząbki czosnku1/2 szklanki ryżu 20 dag mięsa wołowego1/2 czerwonej papryki1 puszka czerwonej fasoli1 puszka kukurydzyszczypiorek3 łyżki oleju1 szklanka wodysól i pieprz


Sposób przyrządzenia:

Pomidory sparzyć w niewielkim naczyniu z gorącą wodą. Obrać je ze skórki. Dodać obrane ząbki czosnku oraz cebulę. Starannie zmiksować wszystkie składniki tak, aby powstała z nich jednolita, gładka masa o zawiesistej konsystencji.
Ryż moczyć godzinę w zimnej wodzie, odcedzić i przesmarzyć na oleju, aż zrobi się szklisty. Do ryżu dodać zmiksowane pomidory, cebulę i czosnek oraz szklankę wody. Dusić pod przykryciem, aż do całkowitego wchłonięcia wody.
Mięso pokroić w cienkie paski, paprykę w kostkę, fasolę i kukurudzę odcedzić. Wszystkie składniki dodać do ryżu. Gotować 15 minut, doprawić solą i pieprzem, posypać posiekanym szczypiorkiem. Podawać na gorąco jako samodzielne danie.
Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od jane23

Najszybszy napój

Od: jane23
Liczba wyświetleń: 2108

360 stopni na huśtawce

Od: jane23
Liczba wyświetleń: 2205

Brainiac-Gaz rozweselający

Od: jane23
Liczba wyświetleń: 2752

Jaki wybrać składak?

Od: jane23
Liczba wyświetleń: 3207