Faszerowana papryka - Instrukcja.pl

Faszerowana papryka

faszerowane papryczki z mielonym i ryżem

Podobne instrukcje

Ekologiczne pisanki

Od: ogorekp
Liczba wyświetleń: 5163

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 5376

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 7943

Odsłon:  1929  Data dodania:  2009-02-09 21:03:23 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?

Opis:

Składniki:
- 10 dag ryżu długoziarnistego
- sól i pieprz
- 2 strąki papryki
- 1 cebula
- 1 pomidor
- 20 dag mielonego mięsa
- olej
- natka pietruszki

Ryż ugotować na sypko w lekko osolonym wrzątku, ostudzić. Papryki umyć, przekroić wzdłuż na połowę, usunąć gniazdo nasienne. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pomidor umyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Cebulę zeszklić na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Dodać mięso, przesmażyć. Dodać pomidor, poddusić, przestudzić. Mięso wymieszać z ryżem i posiekaną natką, przyprawić. Farszem napełnić połówki papryki. Żaroodporne naczynie nasmarować olejem, ułożyć w nim paprykę, skroić olejem. Piec pod przykryciem ok. 30 minut w temperaturze 190ºC.
Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 65443

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 5322

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 13845

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 5376

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 7943