Gołąbki w sosie pomidorowym

gołąbki z ryżem lub kaszą jęczmienną
Odsłon:  3334  Data dodania:  2009-02-09 18:28:54 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Tagi:gołąbki

Opis:

Składniki:
- 1 główka kapusty
- 25 dag kaszy jęczmiennej lub ryżu
- 25 dag mielonej wieprzowiny
- 1 szklanka bulionu
- 1 duża cebula
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka mąki
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- sól i pieprz

Kaszę opłukać, ugotować. Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na maśle. Połączyć mielone mięso, podsmażoną cebulę i ugotowaną kaszę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Kapustę obgotować, osączyć, ostudzić. Na każdym liściu położyć farsz, zwinąć. Na dnie garnka umieścić dwa liście kapusty, na nich gołąbki, zalać wrzącym bulionem, gotować ok. 45 minut. Mąkę przesmażyć na maśle, dodać koncentrat, rozprowadzić zimną wodą, zagotować, przyprawić. Przygotowanym sosem zalać gołąbki, podgrzewać na małym ogniu jeszcze 10 minut.
Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 64494

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 4651

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 13073

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 4606

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 7162