Kanapki nadziewane
kanapki nadziewane żółtym serem i warzywami
Odsłon: | 5694 | Data dodania: | 2009-02-09 20:58:19 |
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Opis:
Składniki:
- pół bagietki
- 15 dag twarożku
- 1 pomidor
- pół strąka papryki
- pół ogórka
- gruby plaster żółtego sera
- szczypior
- sól i pieprz
Z połówki bagietki odkroić spieczony koniec. Widelcem wydrążyć z niej część miękiszu lub przekroić ją na pół i wtedy wydrążyć. Obrany ogórek, umyty pomidor i paprykę oraz plaster sera pokroić w niewielką kostkę. Szczypior opłukać, osuszyć, posiekać. Twarożek wymieszać z rozdrobnionymi składniami, przyprawić. Masą nadziać bagietkę. Kroić ja na kromki grubości 1,5 cm.
- pół bagietki
- 15 dag twarożku
- 1 pomidor
- pół strąka papryki
- pół ogórka
- gruby plaster żółtego sera
- szczypior
- sól i pieprz
Z połówki bagietki odkroić spieczony koniec. Widelcem wydrążyć z niej część miękiszu lub przekroić ją na pół i wtedy wydrążyć. Obrany ogórek, umyty pomidor i paprykę oraz plaster sera pokroić w niewielką kostkę. Szczypior opłukać, osuszyć, posiekać. Twarożek wymieszać z rozdrobnionymi składniami, przyprawić. Masą nadziać bagietkę. Kroić ja na kromki grubości 1,5 cm.