Zrazy z kurczaka - Instrukcja.pl

Zrazy z kurczaka

Przepyszne zrazy z kurczaka

Podobne instrukcje


Odsłon:  7320  Data dodania:  2009-02-09 00:29:12 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Tagi:zrazy, kurczak

Opis:

Składniki:
- 60 dag mięsa z kurczaka
- 10 dag czerstwej bułki
- ok. 1 szkl. mleka
- 1 jajko
- 1 łyżka masła
- 10 dag pieczarek
- kawałek cebuli
- sól
- pieprz
- mąka

Mięso zemleć razem z namoczoną wcześniej w mleku i odciśniętą bułką. Dodać stopione masło , jajko , pieprz , sól i dobrze wyrobić. Pieczarki oraz cebulę drobno posiekać i usmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Przyprawić solą i pieprzem. Masę mięsną podzielić na porcje. Każdą z nich rozpłaszczać na zwilżonej dłoni , na środek nakładać trochę farszu pieczarkowego , formować podłużne zrazy , obtaczać w mące i smażyć na rumiano. Następnie układać w żaroodpornym naczyniu i wstawić jeszcze na 10 minut do gorącego piekarnika.
Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 69041

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8835

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 17398

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8953

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 11496