Ciasto z gruszkami - Instrukcja.pl

Ciasto z gruszkami

przepis na pyszny biszkopt z delikatnym kremem śmietankowym i gruszkami
Next

Podobne instrukcje

Greckie chlebki pita II

Od:
Liczba wyświetleń: 4206

Fala dunaju

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 3124

Jak zrobic ciasto w Tibii?

Od: Torreador
Liczba wyświetleń: 3517

Odsłon:  5489  Data dodania:  2009-02-07 23:59:57 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Tagi:ciasto, gruszki

Opis:

Składniki: BISZKOPT4 jajka1 szklanka cukru1/2 szklanki mąki pszennej1/2 szklanki mąki ziemniaczanej1 łyżeczka proszku do pieczenia
 
KREM1 szklanka mleka1 łyżka mąki1 łyżka budyniu śmietankowego1/3 szklanki cukru pudru1/2 kostki masła extra
 
gruszki ze słoika1 galaterka pomarańczowa Przepis na biszkopt: Oddzielić żółtka od białek. Ubić białka z cukrem na sztywną pianę. Do ubitych białek dodawać po jednym żółtku, ciągle mieszając. Następnie dodać wcześniej wymieszane obie mąki z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać. Piec 40 minut w temperaturze 175 stopni C. Przepis na krem: Z mleka, mąki i budyniu śmietankowego ugotować "budyń". Wystudzić. W tym czasie utrzeć masło z cukrem pudrem i po trochu dodawać do wystudzonego "budyniu". Krem utrzeć na puszystą masę. Przekładanie: Na wystudzony biszkopt wyłożyć krem, ułożyć gruszki i zalać tężejącą galaretką pomarańczową.
 
Można biszkopt przekroić na pół i wtedy powstaną dwa ciasta z gruszkami
Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 65192

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 5107

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 13628

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 5157

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 7720