Ciasto z gruszkami
przepis na pyszny biszkopt z delikatnym kremem śmietankowym i gruszkami
Odsłon: | 9136 | Data dodania: | 2009-02-07 23:59:57 |
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Opis:
Składniki:
BISZKOPT4 jajka1 szklanka cukru1/2 szklanki mąki pszennej1/2 szklanki mąki ziemniaczanej1 łyżeczka proszku do pieczenia
KREM1 szklanka mleka1 łyżka mąki1 łyżka budyniu śmietankowego1/3 szklanki cukru pudru1/2 kostki masła extra
gruszki ze słoika1 galaterka pomarańczowa Przepis na biszkopt: Oddzielić żółtka od białek. Ubić białka z cukrem na sztywną pianę. Do ubitych białek dodawać po jednym żółtku, ciągle mieszając. Następnie dodać wcześniej wymieszane obie mąki z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać. Piec 40 minut w temperaturze 175 stopni C. Przepis na krem: Z mleka, mąki i budyniu śmietankowego ugotować "budyń". Wystudzić. W tym czasie utrzeć masło z cukrem pudrem i po trochu dodawać do wystudzonego "budyniu". Krem utrzeć na puszystą masę. Przekładanie: Na wystudzony biszkopt wyłożyć krem, ułożyć gruszki i zalać tężejącą galaretką pomarańczową.
Można biszkopt przekroić na pół i wtedy powstaną dwa ciasta z gruszkami
KREM1 szklanka mleka1 łyżka mąki1 łyżka budyniu śmietankowego1/3 szklanki cukru pudru1/2 kostki masła extra
gruszki ze słoika1 galaterka pomarańczowa Przepis na biszkopt: Oddzielić żółtka od białek. Ubić białka z cukrem na sztywną pianę. Do ubitych białek dodawać po jednym żółtku, ciągle mieszając. Następnie dodać wcześniej wymieszane obie mąki z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać. Piec 40 minut w temperaturze 175 stopni C. Przepis na krem: Z mleka, mąki i budyniu śmietankowego ugotować "budyń". Wystudzić. W tym czasie utrzeć masło z cukrem pudrem i po trochu dodawać do wystudzonego "budyniu". Krem utrzeć na puszystą masę. Przekładanie: Na wystudzony biszkopt wyłożyć krem, ułożyć gruszki i zalać tężejącą galaretką pomarańczową.
Można biszkopt przekroić na pół i wtedy powstaną dwa ciasta z gruszkami