Kotlety mielone z ryby
pyszne kotlety z mielonej świeżej ryby
Odsłon: | 11157 | Data dodania: | 2009-02-09 00:38:06 |
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Opis:
Składniki:
- ok. 80 dag ryb morskich lub 50 dag filetów z ryb
- 1 sucha bułka (ok. 5 dag)
- 1 cebula
- 1 jajko
- sól
- pieprz
- szczypta przyprawy do ryb (nie musi być)
- ew. 1 łyżka siekanej natki pietruszki lub kopru
- bułka tarta
Suchą bułkę namoczyć. Rybę odfiletować (gotowe filety lekko rozmrozić) i zemleć razem z pokrojoną na mniejsze części cebulą oraz odciśniętą bułką. Dodać jajko , przyprawić i dokładnie wyrobić. Formować kotlety w zwilżonych wodą dłoniach , obtaczać w tartej bułce i smażyć na niezbyt dużym ogniu po 8 minut z każdej strony. Usmażone kotlety przykryć i jeszcze na 2-3 minuty pozostawić na bardzo małym ogniu.
- ok. 80 dag ryb morskich lub 50 dag filetów z ryb
- 1 sucha bułka (ok. 5 dag)
- 1 cebula
- 1 jajko
- sól
- pieprz
- szczypta przyprawy do ryb (nie musi być)
- ew. 1 łyżka siekanej natki pietruszki lub kopru
- bułka tarta
Suchą bułkę namoczyć. Rybę odfiletować (gotowe filety lekko rozmrozić) i zemleć razem z pokrojoną na mniejsze części cebulą oraz odciśniętą bułką. Dodać jajko , przyprawić i dokładnie wyrobić. Formować kotlety w zwilżonych wodą dłoniach , obtaczać w tartej bułce i smażyć na niezbyt dużym ogniu po 8 minut z każdej strony. Usmażone kotlety przykryć i jeszcze na 2-3 minuty pozostawić na bardzo małym ogniu.