Suflet z mango i wanilią - Instrukcja.pl

Suflet z mango i wanilią

porcja na 4 sztuki w dużych ramekinach o średnicy ok. 10 cm

Podobne instrukcje

Zupa z mango

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 6577

Tajski pudding ryżowy z mango

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 5599

Maszyna do Waty Cukrowej

Od: Fachnet
Liczba wyświetleń: 12551

Odsłon:  4817  Data dodania:  2009-02-08 22:03:30 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Tagi:Suflet, mango, wanilia

Opis:

350 ml mleka,
150 g drobnego cukru,
1 laska wanilii (lub cukier waniliowy),
7 jajek,
50 g mąki,
1 dojrzałe mango,
miękkie masło do wysmarowania foremek

Ramekiny lub inne foremki żaroodporne wysmarować masłem i obsypać cukrem.
Mleko z 40 g cukru oraz ziarenkami wanilii powoli pogrzać i doprowadzić do wrzenia. Żółtka oddzielić od białek i utrzeć je z 30 g cukru na krem, następnie dodać mąkę. Do kremu z żółtek wlać gorące mleko, cały czas mieszając trzepaczką. Przelać całość do rondelka i gotować na małym ogniu cały czas mieszając. Powstanie coś w rodzaju gęstego budyniu. Odstawić masę do ostygnięcia.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Białka ubić na szywną pianę, pod koniec ubijania dodając 80 g cukru. Dodać 1/3 część piany do masy żółtkowej i dokłanie wymieszać. Resztę piany delikatnie wmieszać łyżką, wrzucając jednocześnie kawałki mango.
Masę przełożyć do foremek aż po brzegi. Piec około 10 minut.
Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 69039

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8833

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 17396

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8951

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 11494