Tradycyjne kluski śląskie - Instrukcja.pl

Tradycyjne kluski śląskie

tradycyjne kluski slaskie

Podobne instrukcje

Kuchnia chińska

Od: Nashi
Liczba wyświetleń: 5962

Pierogi z kapustą i grzybami

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 5322

Jak zrobić szyszki

Od: Torreador
Liczba wyświetleń: 9314

Odsłon:  7099  Data dodania:  2009-02-09 17:27:30 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?

Opis:

Składniki:
- 1 kg sypkich ziemniaków
- mąka ziemniaczana (1/4 objętości ziemniaków plus dwie łyżki)
- jajko
- sól

Obrane ziemniaki ugotować, odlać wodę i odparować. Gorące ziemniaki przecisnąć przez praskę, zimne (np. z poprzedniego dnia zemleć w maszynce). Przełożyć do płaskiego garnka, ubić, nożem podzielić na 4 równe części, wyjąć 1/4 część ziemniaków, a w to miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną do wysokości ubitej masy. Dodać wyjęte ziemniaki i wsypać dodatkowo 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej, sól, wbić jajko i wyrobić ciasto. Formować małe kulki (w gotowaniu rosną), kciukiem zrobić dołek. Wrzucać na gotujący, osolony wrzątek, gotować 3 minuty od wypłynięcia.
Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 69012

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8806

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 17368

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8922

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 11467