Klopsiki z cielęciny - Instrukcja.pl

Klopsiki z cielęciny

klopsiki do ziemniaków lub ryżu z cielęcego mięska

Podobne instrukcje


Odsłon:  6256  Data dodania:  2009-02-09 17:59:33 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?

Opis:

Składniki:
- 50 dag mielonej cielęciny
- 1 cebula
- 5 dag tartej bułki
- 1 jajko
- sól
- pół pęczka natki pietruszki
- 5 dag mąki
- pęczek koperku
- 2 łyżki śmietany
- pół cytryny

Do mielonego mięsa dodać cebulę utartą na grubiej tarce jarzynowej, jajko, bułkę oraz posiekaną natkę, wyrobić, przyprawić solą. Łyżeczką nabierać małe porcje mięsa, obtaczać w mące i formować kulki. Na gotującą się, lekko osoloną wodę wrzucać klopsiki i od chwili, kiedy wypłyną, gotować 15 minut, wyjąć łyżką cedzakową. Do pozostałego wywaru wsypać posiekany koperek i zagotować. Sos zagęścić mąką i śmietaną, przyprawić solą oraz sokiem z cytryny, włożyć klopsiki i zagotować, podawać z ryżem.
Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 69035

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8830

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 17393

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8947

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 11491