Kotlety z wieprzowego mięsa mielonego
pyszne kotleciki mielone z groszkiem
Odsłon: | 5343 | Data dodania: | 2009-02-09 17:57:18 |
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Opis:
Składniki:
- 50 dag mielonego wieprzowego mięsa
- puszka zielonego groszku (ok. 40 dag)
- puszka kukurydzy (ok. 40 dag)
- 1 cebula
- 1 jajko
- zioła (tymianek, oregano)
- sól i pieprz
- kilka liści sałaty
- bułka tarta do panierowania
- olej
Do mięsa dodać po pół puszki odsączonego groszku i kukurydzy oraz startą na grubej tarce jarzynowej i podsmażoną na oleju cebulę oraz jajko. Wyrobić masę, przyprawić ziołami, solą i pieprzem i jeszcze raz wyrobić. Z masy formować kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na mocno rozgrzanym oleju. Półmisek wyłożyć opłukanymi, osuszonymi liśćmi sałaty, na wierzchu ułożyć usmażone kotlety, posypać pozostałym groszkiem i kukurydzą.
- 50 dag mielonego wieprzowego mięsa
- puszka zielonego groszku (ok. 40 dag)
- puszka kukurydzy (ok. 40 dag)
- 1 cebula
- 1 jajko
- zioła (tymianek, oregano)
- sól i pieprz
- kilka liści sałaty
- bułka tarta do panierowania
- olej
Do mięsa dodać po pół puszki odsączonego groszku i kukurydzy oraz startą na grubej tarce jarzynowej i podsmażoną na oleju cebulę oraz jajko. Wyrobić masę, przyprawić ziołami, solą i pieprzem i jeszcze raz wyrobić. Z masy formować kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na mocno rozgrzanym oleju. Półmisek wyłożyć opłukanymi, osuszonymi liśćmi sałaty, na wierzchu ułożyć usmażone kotlety, posypać pozostałym groszkiem i kukurydzą.