Krupnik na cielęcinie - Instrukcja.pl

Krupnik na cielęcinie

pyszna zupa

Podobne instrukcje


Odsłon:  5526  Data dodania:  2009-02-09 17:01:18 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Tagi:krupnik, zupa

Opis:

Składniki:
- 10 dag kaszy perłowej
- 3 ziemniaki
- pół pęczka włoszczyzny
- 20 dag cielęciny
- 4 suszone grzyby
- sól i pieprz
- natka pietruszki
- 1,5 l wody

Mięso i wcześniej namoczone grzyby zalać zimną wodą, gotować 30 minut. Włożyć obrane warzywa, gotować 20 minut, wywar przecedzić, mięso, warzywa i grzyby pokroić. Na 0,5 litra wywaru ugotować kaszę, połączyć z resztą wywaru, dodać pokrojone ziemniaki, gotować 15  minut, pozostałe składniki, przyprawić.
Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 69041

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8836

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 17398

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8953

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 11496