Zrazy wołowe z cebulą - Instrukcja.pl

Zrazy wołowe z cebulą

pyszne zrazy na obiad

Podobne instrukcje

Kuchnia chińska

Od: Nashi
Liczba wyświetleń: 5992

Pierogi z kapustą i grzybami

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 5352

Zrazy z kurczaka

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 7320

Odsłon:  8139  Data dodania:  2009-02-09 17:41:55 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?

Opis:

Składniki:
- 60 dag wołowiny bez kości, np. udźca, rostbefu lub rozbratla
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka oleju
- 1 cebula
- 1 łyżka mąki
- 2/3 szklanki bulionu, może być z kostki
- sól i pieprz
- zioła lub zielenina do posypania

Mięso opłukać, dokładnie osuszyć, pokroić na 6 plastrów grubości 1 cm, lekko zbić, uformować zrazy, oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać masło, zrazy oprószyć mąką, zrumienić z obu stron. Cebulę obrać, pokroić na plastry, sparzyć, osączyć, dodać do mięsa, smażyć razem 5 minut. Mięso z cebulą przełożyć do rondla, zalać bulionem, przykryć, dusić na małym ogniu ok. 40 minut, jeśli po tym czasie będzie twarde, wlać łyżkę wódki i dusić jeszcze 10 minut, powinno zmięknąć. Po wyjęciu posypać zieleniną, lub suszonymi ziołami, podawać z ziemniakami  surówką.
Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 69041

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8836

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 17398

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8953

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 11496