Zupa warzywna z kiełbaskami
przepis na zupę
Odsłon: | 4924 | Data dodania: | 2009-02-09 10:11:01 |
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Opis:
SKŁADNIKI: 6
średnich ziemniaków, 2 duże kiełbasy, 1 cebula, 1 czerwona papryka, 1
kostka bulionowa, 200 g mrożonych warzyw do zupy lub ich świeży
odpowiednik, 200 g mrożonych warzyw korzennych lub ich świeży
odpowiednik, szczypta pieprzu.
SPOSÓB WYKONANIA: Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w 2 centymetrową kostkę. Dodać do gotującej się wody (ok. 1,5 litra) Pokroić cebulę i kiełbasę na małe kawałki i dodać do garnka. Posiekać czerwona paprykę i dodać do garnka z kostką rosołową. Dodać mrożone warzywa. Zamieszać i gotować do momentu, aż ziemniaki będą miękkie.
SPOSÓB WYKONANIA: Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w 2 centymetrową kostkę. Dodać do gotującej się wody (ok. 1,5 litra) Pokroić cebulę i kiełbasę na małe kawałki i dodać do garnka. Posiekać czerwona paprykę i dodać do garnka z kostką rosołową. Dodać mrożone warzywa. Zamieszać i gotować do momentu, aż ziemniaki będą miękkie.