Zupa z kalafiora - Instrukcja.pl

Zupa z kalafiora

pyszna zupa

Podobne instrukcje


Odsłon:  6936  Data dodania:  2009-02-09 10:12:20 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Tagi:zupa, kalafior, obiad

Opis:

SKŁADNIKI: 1 kalafior podzielony na różyczki, 600 ml wody, sól, 1 łyżka mielonej cebuli, 2 i pół łyżki margaryny, 4 łyżki maki, pół litra wywaru z kalafiora, pół litra wywaru cielęcego lub z kurczaka, 100 ml śmietany kremówki, świeżo zmielony biały pieprz.   SPOSÓB WYKONANIA: Najładniejsze różyczki kalafiora gotować w lekko osolonej wodzie do miękkości czyli ok. 10 minut. Wyjąć i zostawić do dekoracji. Płyn zredukować do objętości pół litra. Smażyć cebulę na margarynie do momentu zezłocenia wraz z kalafiorem posiekanym na małe kawałki. Pod koniec smażenia oprószyć mąką. Zalać wywarem z kalafiora i mięsnym. Gotować na bardzo drobnym ogniu ok. 10 minut. Dodać śmietanę i doprawić solą oraz pieprzem. Przed podaniem dołożyć wcześniej ugotowane różyczki. Podgrzać.
Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 69041

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8836

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 17398

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8953

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 11496